Web Analytics Made Easy - Statcounter

گِل‌مالی را شاید بتوان خالصانه‌ترین، پاکترین و زیباترین آئین لرستانی‌ها در ایام عزای سید و سالار شهیدان دانست، سنتی به جا مانده از نیاکان این قوم ولایت‌مدار در رسای عزای اباعبدالله‌الحسین علیه‌السلام.

خاکِ گِل‌مالی را روز‌ها قبل از پاکترین نقاط شهر انتخاب کرده و با گلاب معطر ترکیب و برای عزاداران خون خدا آماده می‌کنند، سپیده صبح روز نهم محرم سر نزده، لرستانی‌ها خود را گل مالی کرده، تا خاک ماتم بگیرند بر جسم و روحشان در سوگ اشرف اولیا و انبیاء.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ این سرزمین شیعه‌پرور کم ندارد از علما و روحانیونی که در اندوه شهادت دردانه عالم، خاک عزا بر سر گرفته و دیگران را توصیه به برپایی مجالس ماتم کرده‌اند و در این میان ماجرای شفای چشم آیت‌الله العظمی بروجردی به واسطه گِل عزادارای امام حسین علیه‌السلام شنیدنی است. ماجرایی که بار‌ها از سوی روحانیون و بزرگان نقل شده است.

سید محمدرضا احمدی طباطبائی متولد ۱۳۳۸ و از نواده‌های پسری مرحوم حسین احمدی طباطبائی ملقب به آیت‌الله العظمی بروجردی است، وی دو ساله بود که آیت‌الله بروجردی رحلت کردند و خاطرات زیادی را از جدشان به یاد ندارند، با این وجود برای اطلاع از ویژگی‌های بارز آیت‌الله و ماجرای شفای چشم ایشان با وی گفت‌گوی کوتاهی داشتیم که خواندن آن خالی از لطف نیست.

اخلاق و رفتار آیت‌الله العظمی بروجردی در بین اعضای خانواده و نزدیکان چگونه بود؟

اخلاق و رفتار آیت‌الله بروجردی زبانزد عام و خاص بود، اگرچه به دلیل شدت کار و جلسات درس و بحث خیلی در فضای خانواده حضور نداشتند، اما به مکارم اخلاق در میان نزدیکان شهره بودند.

همچنان‌که در کتاب‌ها و زندگی‌نامه‌های مختص به آیت‌الله بروجردی، اخلاق و رفتار شایسته ایشان ذکر شده است.

آیت‌الله‌العظمی بروجردی چگونه این‌چنین بنده عزتمندی شد؟

جواب این سوال را خود آیت‌الله در پاسخ به این سوال شاگرادان که دلیل اینکه خداوند به شما این عزت را عنایت فرموده، چیست؟ ایشان در جواب گفتند که در تمام عمر یک دروغ نگفته‌ام.

بدون تردید شخصی که به چنین درجاتی از معنویت می‌رسد، باید آراسته به صفات الهی و به دور از بدی‌ها باشد و به گواه خانواده و نزدیکان و شاگردان، آیت‌الله بروجردی از صفات ناپسند به دور بودند.

ارادت آیت‌الله بروجردی به عزای آل‌الله و به ویژه ایام شهادت امام حسین علیه‌السلام به چه شکل بود؟

ایشان نسبت به ائمه به ویژه سیدالشهداء ارادت خاصانه و بسیاری داشتند، به‌گونه‌ای که با شنیدن نام اباعبدالله (ع) اشک‌های آیت‌الله جاری می‌شد و این را از زبان نزدیکانی که شاهد این قضایا بودند، نقل می‌کنم.

آیت‌الله بروجردی به برپایی مراسم روضه‌خوانی امام حسین علیه‌السلام اعتقاد زیادی داشتند، حتی در وصیت‌نامه باقی‌مانده از این عالم برجسته ضمن تاکید بر عزاداری ایام محرم، یک سوم اموال خود را برای این کار اختصاص دادند.

آیت‌الله در آئین گِل‌مالی مقداری گِل را به پیشانی و صورت خود می‌زدند و دیگران را توصیه به انجام این کار می‌کردند.

ماجرای شفای چشم آیت‌الله بروجردی در آئین گِل‌مالی چه بوده است؟

آیت‌الله بروجردی تا سال ۱۳۲۳ هجری شمسی در بروجرد اقامت داشتند و از نجف که برمی‌گردند حدود ۳۵ سال در بروجرد ساکن می‌شوند و در این مدت، در منزل آیت‌الله مراسم دهه محرم و عزاداری برقرار بود.

در ماه محرم آیت‌الله بروجردی به چشم دردی مبتلا می‌شوند که تا قبل از آن سابقه‌اش را نداشتند، دکتر‌های بروجرد به آیت‌الله اعلام می‌کنند که به دلیل نبود امکانات و تجهیزات، به تهران جهت مداوا مراجعه نمایند و ایشان قصد داشتند که پس از عزاداری‌های دهه محرم برای درمان به تهران بروند.

هیات خَره‌گیران در بروجرد که تمام بدن خود را گِل می‌گیرند و عزاداری می‌کنند، معمولا هر سال صبح روز عاشورا به منزل آیت‌الله آمده و اقامه عزا می‌کردند.

آن سال هم آیت‌الله بروجردی با وجود ناراحتی چشم، به نزد عزاداران آمده و خوش‌آمد‌گویی گفتند، وقتی هیات در حال عبور است، ایشان به نیت تبرک مقدار کمی از گِل روی شانه یکی از عزاداران را برمی‌دارد و به گوشه چشم خود برای شفا می‌کشد.

پس از این کار، چشم آیت‌الله شفا پیدا کرده و نیازی برای رفتن به تهران و درمان نمی‌بینند، و این‌گونه که همگان نقل می‌کنند تا پایان عمر شریف آیت‌الله که ۸۸ سال بوده، هیچ‌گاه از عینک استفاده نکردند.

حتی در اواخر عمر قرآن خط ریزی را می‌خوانند که برخی آقایان به ایشان می‌گفتند جلوی مردم این کار را نکنید، چرا که ممکن است دچار چشم‌زخم شوید، اما ایشان در جواب همواره می‌گفتند که چشمم را از امام حسین علیه‌السلام دارم.

ارادت آیت‌الله بروجردی به ائمه‌اطهار علیه‌السلام فراوان بوده و نسبت به عزاداری ایام محرم خیلی زیاد تاکید داشتند.

منبع : فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عزاداران حسینی آیت الله العظمی بروجردی امام حسین علیه السلام آیت الله بروجردی ماجرای شفای گ ل مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۷۹۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا اوضاع مالی اهل علم خوب نیست؟

آیت الله جوادی آملی در یکی از خطبه های نماز جمعه در مورد روزی و علت اوضاع نامساعد اهل علم اینگونه بیان کرده اند:

از امام معصوم علیه السلام پرسیدند: چرا علما از نظر رزق وضعشان ضعیف است؟ فرمود: «ألیس العقل رزقاً؟»

شما دلتان می خواهد بساط عالَم بر ظلم باشد؟ کسی زحمت بکشد و درس بخواند هم عالم بشود و هم از آن طرف رایگان مال گیرش بیاید؟ این نیست که کسی که درس خوانده به او چیز دیگری بدهند! شما عمر دادی، یک کالا و برلیانی گرفتی که با تو می آید و تو را هم همه جا حفظ می‌کند. آن بیچاره عمرش را داده پول گیرش آمده و می‌گذارد و می‌رود. چرا «فلک به مردم نادان دهد زمام مراد!»

مبادا اینها طلبه ای را بلرزاند. فرمود اگر خواستی خودت را بسنجی، با بازاری نسنج. خود را با متکاثر نسنج.

تو کوثر داری، کوثر را با کوثر می‌سنجند، کوثر را که با تکاثر نمی‌سنجند. بله سرمایه‌دارها بر اساس (ألهاکم التکاثر) باید یکدیگر را با خودشان بسنجند، اما کوثر را با کوثر می‌سنجند. فرمود: اگر حوزه یا دانشگاه خواستند خودشان را بسنجند، باید با شهداء بسنجند همین. با بازاری نسنجند.

فرمود آنجا که سخن از توزین و توزیع و ارزیابی است، «توزن دماء الشهداء و مداد العلماء»؛ این کوثرها را با هم می سنجند. آن مرکّب عالم با خون شهید، خون این شهید با مرکّب عالم، اینها هر دو کوثرند، کوثرها را با هم بسنجید. تازه گفتند در آن کوثر، مداد عالم افضل است، یا لااقل معادل است.



خطبه‌های نماز جمعه آیت الله جوادی آملی - ۱۳۸۰/۳/۴

دیگر خبرها

  • آئین نکوداشت آیت الله موسوی جزایری برگزار می شود
  • آئین تکریم آیت الله موسوی جزایری برگزار می‌شود
  • آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی خطاب به سردار رادان: «طرح نور» را با قدرت ادامه دهید
  • ماجرای حضور آیت‌الله خامنه‌ای در خانه شهید شیرودی
  • پیام آیت‌الله مکارم خطاب به سردار رادان درباره «طرح نور» | سست نشوید و...
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • تصاویری از نشست خبری همایش بین المللی اندیشه های قرآنی آیت الله العظمی خامنه ای
  • چرا اوضاع مالی اهل علم خوب نیست؟
  • نماینده آیت الله العظمی سیستانی خواستار تربیت شخصیت قرآنی دانش آموزان و دانشجویان شد
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!